среда, 27 марта 2013 г.



Виховний захід "А пам'ять серце береже..."

15 лютого – День виведення радянських військ з Афганістану. Двадцять чотири роки тому, останній солдат покинув землю цієї ісламської країни. Багатотисячні людські втрати, стали наслідком недалекоглядної загарбницької політики радянського керівництва.
Не одним сивим пасмом закосичена ця дата — 15 лютого, день, коли нарешті в далекому 1989 р. закінчилась для народів колишнього СРСР тривала трагічна війна в Афганістані. Посивіли до строку юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів — інтернаціоналістів.
15 лютого в Степненській школі був проведений виховний захід для учнів 8-11 класів пам’яті присвячений учасникам локальних війн.
Прослухавши розповідь вчителя історії Стрижак З.Г. , діти ніби занурились в ті далекі історичні події. Учні декламували задушевні поетичні слова, які перепліталися із виконанням пісень на тему афганської війни.. До болю в серці діти сприйняли пісні «Кукушка», «Чорний тюльпан».
Нікого не залишили байдужими документальні кадри тих трагічних подій, фотографії з пекла війни.
Згадали тих земляків, які в ті часи виконували свій інтернаціональний обов’язок на чужій для нас землі:
- Горшеньов Володимир Іванович
- Нападайло Олександр Анатолійович
- Попов іван Миколайович
- Смолянов Денис Олександрович
- Кондратенко Олександр Іванович
- Гранько Микола Якович
- Подгола Надія Дмитрівна
- Рожков Леонід
Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих , які гідно і мужньо виконали свій інтернаціональний обов’язок. І хочемо побажати міцного здоров’я і підтримки з боку суспільства і держави тим воїнам , які пройшли горнило війни.





Комментариев нет:

Отправить комментарий